Tunganalys

Gör en tunganalys och få bättre helhetshälsa!

Visste du att din tunga kan skvallra om hur din kropp och dina organ mår samt vilka eventuella näringsbrister du har i kroppen? I den här artikeln får du bekanta dig med Lifestyle Holistica, alias Sara Nöjd, som arbetar som Holistisk Hälso- & Livsstilsterapeut. Genom att be sina klienter skicka in bilder på sin tunga, sitt ansikte samt fylla i ett omfattande frågeformulär får hon insikt i klientens hälsostatus. Sara ser samband mellan vad klienterna svarar på frågorna och hur tungan ser ut. Genom att kolla på tungans färg, form, fuktighet, beläggning, vitalitet och utstrålning får hon en heltäckande bild av ditt mående. 

Din tunga avslöjar hur du mår 

Tungan avslöjar väldigt mycket om hur olika organ mår och hur kroppsfunktionernas läge är. Din tunga kan till och med avslöja undertryckta känslor, trauma, sorg och nedstämdhet. I samband med analysen ska klienten svara på frågor om hens nuvarande hälsostatus. Det gäller allt från kostvanor till mentala, fysiska och emotionella perspektiv. Tanken är att du som klient ska berätta om hur dina kostvanor ser ut och samtidigt svara på hur lycklig du är, hur ditt förhållande till stress ser ut. Stress är kroppens största fiende och det första att ta ställning till. Stress påverkar hela kroppen negativt.

Ansiktet och tungan ger svaren 

Enligt Sara ger tungan den största delen av svaren, men även ansiktsanalysen kan svara på frågor om din hälsa. Porer, finnar, fläckar, starka rynkor, svullenhet och märken i ansiktet ger indikationer på olika funktioner och organ i kroppen. Om ansiktet däremot har rätt fin hy och få rynkor berättar det kanske inte så mycket om just undertryckta känslor. En fin hy tyder självklart på att huden som utsöndringsorgan fungerar väl hos individen, och att det istället kan finnas annat att arbeta med och fokusera på. Det intressanta är att man ofta kan se samband mellan hur en persons ansikte och tunga ser ut. Ofta har Saras klienter märken som indikerar samma zoner i kroppen både på tungan och i ansiktet. Det kan till exempel vara  att magsäckszonen har märken/streck på både tungans och ansiktets zon för just magsäck. Det här brukar ofta vara en rätt tydligt ”aha-upplevelse” för kunden. 

Ansiktet och tungan ger svaren
En tunganalys kan ge dig svar på frågor som vilka näringsbrister du lider av och hur dina kroppsfunktioner mår.

Varför du ska göra en tunganalys?

En tunganalys kan ge dig svar på frågor som vilka näringsbrister du lider av och hur dina kroppsfunktioner mår. Vår tunga och våra vanor säger massor om oss och en analys av en Holistisk hälso- och livsstilscoach kan ge dig nyckeln till vilka förändringar du bör göra för att må bättre. Även om du är en rätt så frisk person, kan sundare vanor och rätt kosttillskott motverka trötthet, stress och andra symtom.  

Här hittar du mer info om Holistik hälsa och det holistiska synsättet.

Vill du veta mer om trötthet, läs här.

Bland Lifestyle Holisticas kunder finns allt från personer som lidit av stress, burnout men även sådana som har IBS-symtom, lider av övervikt, emotionell stress eller underfunktion i sköldkörteln. En tunganalys kan även vara bra för dig som vill få hjälp med att förbättra din allmänna hälsa för att minska risken för sjukdomar och kanske ändra diet eller levnadsvanor. Vill du veta mer om IBS, läs här.

Inget botemedel för sjukdom 

En tunganalys är inget botemedel för någon sjukdom, utan det är ett verktyg för att se över grundproblemen och grundorsakerna till värk, smärta eller annan dysfunktion. Enligt det holistiska perspektivet hänger allting i kropp och sinne ihop. Om du är stressad och oroad är det inte konstigt att du har värk i kroppen, är energilös och nedstämd. Det är även fullt möjligt att en person som i övrigt är frisk, har goda rutiner, och tränar hårt och ofta inte mår bra psykiskt. Kanske finns ingen tid för att träffa familj och vänner och för återhämtning och reflektion. Det finns även de som lider av magproblem och aldrig fått någon hjälp. 

Förebygg sjukdom istället för att bota den 
Enligt det holistiska perspektivet hänger allting i kropp och sinne ihop.

Hitta livsbalansen med hjälp av en tunganalys 

Allt som oftast saknar Saras klienter en hälsosam livsbalans. Sara coachar sina klienter till att få en hälsosammare livsstil och mer balans i livet. Det handlar om olika sätt att komma tillbaka upp till ytan. Självacceptans och självinsikt är viktigt i denna process. Det är viktigt att du som individ kommer tillbaka till ditt riktiga jag och hittar din inre röst. Något som Sara tror att många glömmer bort i dagens businessfokuserade och stressiga samhälle. 

Läs mer om Stress och orolig mage här.

Hälsa är ingen quick fix 

En hälsoresa är ingen quick fix och det går inte att få långsiktiga resultat genom snabba förändringar. Om du är intresserad av att testa på detta och låta din tunga analyseras behöver du vara motiverad och ha självdisciplin för att få resultat. Sara stöttar och coachar sina klienter, med rätt verktyg och nycklar som passar just dig. Men själva jobbet måste göras av dig själv. Det är små, medvetna steg, som i slutändan leder till fantastiska resultat. När du kommit upp till ytan igen och hittat vilka rutiner som passar in i ditt liv, behöver du inte längre coachingen. Sara finns givetvis där om någon av hennes klienter tappar fokus. Många letar efter snabba lösningar, men för den som är intresserad av att långsiktigt förändra sin hälsa krävs ihållande livsstilsförändringar.

Hitta livsbalansen med hjälp av en tunganalys 
En hälsoresa är ingen quick fix och det går inte att få långsiktiga resultat genom snabba förändringar.

Förebygg sjukdom istället för att bota den 

Som Holistisk hälso- & livsstilscoach tror Sara starkt på förebyggande vård och åtgärder som stärker immunförsvaret och hälsan. Under det senaste året med Covid-19, har det pratats mer än någonsin om immunförsvarets roll och hur vi bäst förebygger sjukdom. Intresset för att ta hand om sig själv är större än någonsin, och därför är även tjänster som de som Lifestyle Holistica erbjuder, hetare än någonsin.

Få ett bättre immunförsvar genom kosttillskottet Zink. Läs mer om Zink här.  

 

 

 Sara Nöjd har gått Johanna Bjurströms utbildning via Holistic Health Academy och fått titeln Holistisk Hälso- & Livsstilsterapeut i mars 2020. Sedan dess har hon coachat ett antal personer i olika faser av livet till en bättre helhetshälsa. Timingen kunde inte varit bättre, för just nu är det mer fokus än någonsin på välmående och förebyggande hälsa, vilket är exakt vad Sara jobbar med. 

Vill du veta mer om Lifestyle Holistica och om hur Sara jobbar?

Kolla in hennes sajt här.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Klåda i rumpan
Magproblem

Klåda i rumpan

Klåda i rumpan eller analklåda är ett tillstånd som är vanligt hos både barn och vuxna. Läs vard analklåda beror på och hur du kan lindra symtom.

Läs mer »
Kreatin
Holistisk hälsa

Kreatin

Kreatin monohydrat är ett kosttillskott som enligt forskning faktiskt fungerar. Kreatin är ett ämne som finns i kroppens celler och som används för att omvandla lagrad energi till rörelseenergi. 

Läs mer »
Spirulina Superfood
Holistisk hälsa

Spirulina

Spirulina är en superfood, en blågrön alg med väldigt mycket näring, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Läs mer om fördelarna, produkter och användning här.

Läs mer »
Grön smoothie
Holistisk hälsa

Grön smoothie till frukost

Gröna juicer syns i tidningar, sociala medier och i receptböcker, vi ser dem hela tiden! Är du en av dem som är beroende av en grön start på dagen, eller är detta fortfarande något obegripligt för dig? Vi ska ta en närmare titt på ifall det faktiskt finns positiva konsekvenser av att starta dagen med en grön juice.

Läs mer »
Varför lever kvinnor längre än män?
Holistisk hälsa

Varför lever kvinnor längre än män?

Kvinnor lever ca 3-5 år längre än män, oavsett var i världen du befinner dig. Men varför är det så? På vilket sätt lever män annorlunda än kvinnor och vad kan männen göra för att uppnå samma livslängd som kvinnorna?

Läs mer »
Skonsam träning
Holistisk hälsa

Skonsam träning och träningsredskap

Träning kan belasta kroppen hårt och många av oss som sitter mycket i jobbet har redan ont i rygg, nacke, axlar osv. Därför är det bra att variera träningen med skonsamma alternativ som hjälper kroppen att återhämta sig. Det finns flera typer av träning som är skonsam och kan hjälpa dig som lider av olika typer av smärta. Eller som bara helt enkelt vill träna, men behandla kroppen skonsamt.

Läs mer »