Om oss - Forskning om Hälsa

Vi som ligger bakom ”Forskning om hälsa” är människor mitt i livet. Vi har passerat småbarnsåren, befinner oss ett par trappsteg upp på karriärstegen med alla dess möjligheter och utmaningar, men har (tyvärr) också börjat känna av vissa krämpor som antingen är åldersrelaterade eller kopplade till våra vanor eller ovanor.

Vi representerar båda könen, har erfarenhet av stora livshändelser/kriser såsom exempelvis skilsmässor, depressioner och utmattningssyndrom men lever i övrigt ganska vanliga “Svenssonliv”.

Vi har breda sociala kontaktnät där åkommor gärna tas upp i tid och otid, men det är aldrig någon som nämnt en riktigt bra webbplats där man kan få reda på mer om allt eller in i minsta detalj. Till saken hör också att vissa problem vill man ogärna diskutera med andra om ens med nära vänner. Det kan exempelvis röra problem relaterade till intima delar som många känner hög integritet kring eller kanske ett missbruk i någon form som man vill försöka stävja på egen hand innan det går för långt. I dessa fall är nätet den plats de flesta vänder sig till först för att finna svar.

icon About

Vår intention är att fylla innehållet med allt som rör vår kropp och hälsa - högt som lågt, pinsamt eller vardagligt.

Vi började, oberoende av varandra, leta efter svar på bl.a. varför vi var så trötta, varför magen krånglade och vad som föranledde huvudvärk från och till. Ingen av oss är särskilt benägen att uppsöka läkare i steg ett, utan vi vill gärna testa att finna svaren på egen hand och utvärdera vad som fungerar bra resp. mindre bra eller inte alls. Det var då vi insåg att det inte fanns någon tillräckligt bra webbplats som sammanställde detta vare sig genom koppling till vetenskapliga artiklar eller tillförlitliga inköpsställen. När samtal kring detta kom upp runt fikabordet en dag bestämde vi oss för att skapa denna plattform, och nu finns den här, tjoho! Vår intention är att fylla innehållet med allt som rör vår kropp och hälsa – högt som lågt, pinsamt eller vardagligt.

Vi hoppas och tror att “Forskning om hälsa” kommer hjälpa dig som läsare att finna direkta, konkreta svar på dina frågor, tydlig hänvisning till relaterad forskning och/eller kontakt med yrkesverksamma personer inom adekvat kompetensområde!